Om pige DM

Hvad er Pige DM?
Dansk Skoleskak er ansvarlig for pige-skoleskakken i Danmark. I skoleskakklubberne rundt om i landet er pigerne lidt i undertal, derfor gør vi meget for, at pigernes sociale netværk styrkes på tværs af klubber og kredse. Hvert år i marts afholdes Pige DM, det officielle danmarksmesterskab i pige-skoleskak, for piger under 20 år. Alle kan deltage uanset deres styrke – også nybegyndere.

Pige DM har været afholdt hvert år siden 1983, og mange af pigerne kommer igen hvert år. Ud over at få spillet en masse skak, er der altid lagt meget vægt på hygge og socialt samvær.

pige-DM

Regler
Spillerne deles ind i følgende aldersgrupper:
Gruppe A: Født 1995-1998
Gruppe B: Født 1999-2000
Gruppe C: Født 2001-2002
Gruppe D: Født 2003-2004
Gruppe E: Født 2005-2006
Gruppe F: Født 2007-

Af sportslige hensyn kan nogle aldersgrupper evt. slås sammen. Der spilles efter Monradsystemet. Betænkningstiden er 30 minutter – dog spiller gruppe F dobbeltrunder med 15 minutters betænkningstid.
Der er en vandrepokal til hver gruppevinder og pokaler til de 3 bedste i hver aldersgruppe – også i tilfælde af at enkelte aldersgrupper slåes sammen. Desuden er der erindringspræmie til samtlige deltagere og enkelte runde/specialpræmier, som alle har en chance for at vinde.

Stor og spændende klubpræmie
I år trækker vi lod om en stor og spændende klubpræmie blandt de klubber/skoler, der stiller med 3 eller flere deltagere.  Disse klubber/skoler får 10 lodder i puljen plus et lod for hvert point, deres piger opnår i turneringen. Vinderklubben/skolen har mulighed for at tage op til 25 personer med i Skandinavisk Dyrepark, hvor de skal overnatte i vildmarken i sametelt med egen guide og aftenrundvisning. Værdi: 4.500 kr. Læs mere her: http://www.skandinaviskdyrepark.dk/oplevelser/overnat-i-parken.aspx.

Lodtrækningen finder sted søndag under præmieoverrækkelsen.

Nordisk Mesterskab for piger
Igen i år er der mulighed for at kvalificere sig til de nordiske mesterskaber i pigeskak, der i 2015 afholdes i Kolding 1. – 3. maj. Se mere HER.

Til de nordiske mesterskaber bliver der dog kun spillet i følgende 3 aldersgrupper:
Gruppe A: Født 1995-98
Gruppe B: Født 1999-01
Gruppe C: Født 2002-

A-gruppen svarer til den danske A-gruppe. Danmarksmesteren og nr. 2 vil derfor gå videre.
B-gruppen vil blive repræsenteret af Danmarksmesteren fra den danske B-gruppe – altså 1999-00 – og af den højst ratede fra årgangene 1999-01.
C-gruppen vil blive repræsenteret af den bedst placerede fra 2002 i den danske gruppe C samt den højst ratede spiller født i 2002 eller senere.

Lidt kringlet er det, men alle skulle på den måde have mulighed for at kvalificere sig til de nordiske mesterskaber.

Det er ikke muligt at tilmelde sig en højere aldersgruppe til Pige-DM for derved at kunne kvalificere sig til NM. I det tilfælde, at der er personsammenfald mellem Danmarksmester og højest ratede, vil denne naturligvis komme afsted; og den anden plads vil gå til den næsthøjest ratede. Ratingtal vil da være de gældende pr. 1. marts 2015. Deltagelse ved Pige-DM er dog stadig et krav, såfremt man skal udtages via rating.

Indviklet!? Eventuelle spørgsmål til ovenstående besvares af pigeskakansvarlig ved Dansk Skoleskak Marie Frank-Nielsen, mail: marie@skoleskak.dk

Del