Første dag til pige-DM 2017

Så er første dag af dette års pige-DM ovre og alle har lagt sig i seng, så de er klar til en ny dag i morgen, hvor flere spændende skakpartier venter. Dagen har budt på en masse skak og pigehygge.

Dagen startede kl. 11.30, hvor de første deltagere begyndte at komme. Spillerne og forældrene fik vist vej til deres sovelokale af de lokale Playmasters, som ivrigt havde tilbudt hjælp. Frokosten blev serveret, som blev efterfulgt af en fælles velkomst i det store fælleslokale. Her bød pigeskakansvarlig Lisa Havshøj velkommen sammen med de lokale lærere Anne Mette og Torben fra Verninge skole. Selve turneringen startede 13.30, hvor alle 74 piger var klar til en god og spændende skakturnering.

Midt på dagen var forældre, ledere og andre interesserede inviteret til dialog med formanden Jakob Rathlev og FU om fremtiden for Dansk Skoleskak. Her blev FU’s tanker om fremtiden for Dansk Skoleskak som organisation præsenteret og spændende synspunkter og pointer blev diskuteret over en kop kaffe og et stykke kage.

Aftenen blev afsluttet med diskotek i hallen og film i fælleslokalet, hvor slush ice og popcorn var et stort hit. Desuden spillede pigeskakansvarlig Lisa simultan på biblioteket, mod dem der turde, og kunne efter mere end en times spil, kun se sig slået af Anna Hedelykke fra B-gruppen. Derudover blev skakbrætterne med pink og sølv brikker brugt flittigt i løbet af hele aftenen.

Efter første dag fører Kristine Steen lige nu B-gruppen med 2,5 point, dog stærkt efterfulgt af tidligere danmarksmester Anne Hedelykke Jensen, der har 2 point. I C-gruppen ligger både Mikala Høyerup og Nienke van den Brink i spidsen med 4 point. D-gruppen føres af Katrine Bagger Thomsen, der har 4 point, dog ligger Andrea Kongskov lige i hælene på Katrine med 3,5 point. I E-gruppen er der også to, der ligger i spidsen med 4 point. Det drejer sig om Nanna Ehrenreich og Lea Bondo Medhus, som har fornøjelsen af at møde hinanden i første runde i morgen. Den yngste gruppe, gruppe F, føres af Liva Buddah Jensen med hele 7 point ud af 7 mulige. Hun er dog ikke den eneste, der har scoret mange point, da hun er efterfulgt af Isabel Hadera Madsen med 6,5 point og Lea Borum Vendelbo med 6 point. Alle resultaterne findes på siden “Resultater”.

Så det ligger meget tæt i alle grupper, intet er afgjort endnu og vi venter derfor spændt på at se, hvordan det går pigerne i morgen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *